Kayseri'de 3 doktor hakkında suç duyurusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2006 14:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri'de, Hamit Bayram, enfeksiyon sonucu eşinin ölümüne neden olduğunu iddia ettiği Erciyes Üniversitesi (EÜ) Gevher Nesibe Hastanesi Başhekimi ile 3 doktor hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

İşçi emeklisi Hamit Bayram (72), Kayseri Adliyesi'nin önünde yaptığı açıklamada, bir yıl önce Gevher Nesibe Hastanesi Genel Cerrahi Bölümüne yatırılan eşi Fazile Bayram'ın safra kesesi ameliyatı geçirdiğini söyledi.;

Ameliyat sırasında eşinin enfeksiyon kaptığını iddia eden Bayram, doktorların enfeksiyonla mücadele için yeni bir tedavi süreci başlattığını ve kendisine endişelenmemesi gerektiğini söylediklerini kaydetti.

Doktorların, enfeksiyonun nedenleri ve tedavisine ilişkin sorularını cevapsız bıraktığını belirten Bayram, şöyle konuştu:

?Eşim, asıl derdi olan safra kesesi ameliyatını bir tarafa bırakarak enfeksiyonla mücadele etmeye başlamıştı. Tedavi için çok ağır antibiyotikler kullanılmıştı. Bu tedavi sonuç vermediği gibi enfeksiyonun kalbe sıçraması sonucu 'endokardit' hastalığı oluşmuştu.

Enfeksiyon, eşimi halsiz bırakıp, 35 kiloya kadar düşürdü. Ardından, bağırsak tümörü olduğu gerekçesiyle bir daha ameliyata aldılar. Bu ameliyat sonucu eşim, giderilemeyen enfeksiyonun tetiklemesiyle 14 Mart 2006'da hayatını kaybetti.?

Bayram, tedavi sürecinde eşini GATA'ya da götürdüğünü, buradaki doktorların, eşinin ameliyathane mikrobu kaptığını kendisine söylediğini anlattı.

Daha sonra, Kayseri Adliyesi'ne giren Hamit Bayram, dilekçesini Cumhuriyet Başsavcılığına vererek, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Doğanay ile Genel Cerrahi Servisinden Prof. Dr. Erdoğan Sözüer ve Araştırma Görevlisi Dr. Ali Abdulrezzak ile enfeksiyon bölümünden Yrd. Doç. Dr. Emine Alp hakkında, ?görevi suiistimal ve ihmal? suçlarından dava açılmasını talep etti.

?KONU SAVCILIĞA İNTİKAL ETMİŞTİR?

Hastane başhekimi Prof. Dr. Mehmet Doğanay, yargıya intikal eden bir konu hakkında yorum yapmasının doğru olmayacağını belirtti.

Doğanay, ?Hukuk süreci işleyecektir. Başhekimliğimize sorulduğunda gerekli açıklamalar yapılacaktır? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber